NIEUWS FOTOGRAFEN

maart 2023​

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE

Donderdagavond 30 maart gaf ons lid Cornel van der Ven een workshop over potretfotografie met camera of smartphone. Ook niet leden waren welkom op deze avond. Een oproep in de krant leverde 12 aanmeldingen op.

  


Na een korte introductie door Aak van Overweel vertelde Cornel het een en ander over belichting en instellingen van de camera.Na een korte pauze konden de aanwezigen zelf aan de gang gaan. Hieronder een kleine foto-impressie van de avond.

Hieronder wat resultaten die gemaakt zijn met een budget smartphone:  Samsung Galaxy A12 van rond de € 200,00. Wel handmatige instellingen toegepast. Dankzij een mooie belichting toch een heel aardig resultaat.  Bij de laatste foto worden de beperkingen van de smartphone wel goed zichtbaar. Klik op de foto's om ze te vergroten.

Hopelijk volgen er snel resultaten van de mannen en vrouwen met de échte camera's

januari 2019​

NIEUWJAARSRECEPTIE


8 januari was het nieuwjaarsreceptie. Alle leden en hun partners waren uitgenodigd. Het was gezellig druk. Nadat alle leden waren voorzien van een lekker glaasje bubbels  opende voorzitter Roel Breken  de avond met een toost op het nieuwe jaar. Er werd gezellig bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Ook was er een gevarieerd filmprogramma met prachtige beelden van de fotografen en de filmers. Het bestuur bedankt alle leden die zich hebben ingezet om deze avond te doen slagen.

​Foto's: Anne Mellema


26 oktober 2017​

A  5 Year Bike TripWe kregen bezoek van Tomi Rantanen. Een Fin die in 5 jaar  50.000 km op de fiets gaat afleggen. We hebben genoten van zijn mooie foto's en time lapse filmpjes. ​Met slechts één camera en één lens, de 24-70 fietst hij de wereld rond. https://www.5yearbiketrip.com/time-lapse/  


Die time lapse filmpjes móet je echt even bekijken, maar ook op zijn FB pagina genoeg te zien  https://www.facebook.com/TomiRantanenPhotography/

Hoornaar september 2017​

​Tentoonstelling
Met een handdruk van Roy van Oosterhout (FysioFit)  en Aak Overweel (Merwefilmers) werd  de fototentoonstelling de afgelopen maandag geopend. Leden van de Merwefilmers hebben een selectie van hun werk beschikbaar gesteld. Tot eind december is het gezondheidscentrum van 8 tot 18 uur open voor geïnteresseerden.(L) Roy v Oosterhout (R) Aak Overweel. Foto Jan Roodhorst

augustus 2017

Tentoonstelling bij De Colvenier in Gorinchem

Tot eind september zijn hier foto's van Henk Hak, Eveline Rikkers en Yvonne Blokland te zien.
februari 2017​

Expositie in het stadhuis

Op donderdag 9 februari was het zover. De expositie van de fotografen werd 's avonds geopend door Aak Overweel, vrijwilliger Regionaal Archief Gorinchem en  lid van foto- en filmclub ‘De Merwefilmers’.

Eerder in de week is er hard gewerkt door enkele leden om alles tiptop in orde te maken. En dat verdient  een groot compliment. Alle 33 foto's hangen er spic en span bij. 

​Na de openingsspeech was het een drukte van belang bij de foto's . De avond werd afgesloten met een drankje in een heel gezellige sfeer (zoals wij gewend zijn bij De Merwefilmers).


De expositie is te bekijken tot en met vrijdag 28 april in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, 4205 AZ Gorinchem, tel. 0183-659595.

Open: maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur, vrijdag 9.00-12.00 uur en de avondopening van het Stadhuis. (ook tijdens bijeenkomsten en vergaderingen) 

juni 2016

FOTOWEDSTRIJD PRORAIL

​ProRail vraagt omwonenden van de Betuweroute mee te doen met een fotowedstrijd. De wedstrijd is in het leven geroepen omdat de Betuweroute vrijdag 10 jaar bestaat. Voor sommige omwonenden is de goederenspoorlijn een vast onderdeel van de omgeving, terwijl anderen misschien hinder ervaren van de treinen die passeren. Toch wil ProRail het jubileum van de lijn niet ongemerkt voorbij laten gaan. Fotowedstrijd Om het 10-jarig bestaan van de Betuweroute te vieren hebben we iets bedacht dat speciaal bedoeld is voor de omwonenden: een fotowedstrijd. ’Zo zie ik de Betuweroute’. Wij hopen ....... >>>> LEES VERDER